Interactieve 3D rondleiding voor vastgoedproject nu mogelijk

Urban Management en gemeente Blaricum hebben een revolutionaire app laten ontwikkelen ter promotie van het nieuwe ‘BusinessPark27’ in de Blaricummermeent. Met de app kunnen kaveleigenaren hun toekomstige bedrijfspand in 3D van binnen en van buiten bekijken op een tablet of smartphone. Zo kunnen zij de kwaliteit van werken en zakendoen die BusinessPark27 biedt al beleven en delen met anderen voordat hun pand gereed is. Het is voor het eerst in Nederland dat augmented reality technologie in combinatie met 3D wordt ingezet voor de commerciële ondersteuning van een vastgoedproject. 

BusinessPark27 geldt als een ambitieus project van de gemeente Blaricum. In een campusachtige omgeving wordt een hoogwaardig en groen bedrijvenpark ontwikkeld dat qua architectuur, voorzieningen, inrichting én ligging een nieuwe standaard stelt. Aan de rand van De Blaricummermeent worden kantoorvilla’s, bedrijfsverzamelgebouwen en bedrijfspanden met een hal voor fabricage, assemblage en/of opslag gerealiseerd. Bijzonderheden zijn onder meer de ligging aan het water met directe verbinding naar het Gooimeer, een glasvezelnetwerk, verdiept liggende parkeerplekken, duurzame koude en warmte opslag en een groene, natuurlijke parkuitstraling. Urban Management verzorgt in opdracht van de gemeente Blaricum het projectmanagement voor De Blaricummermeent en BusinessPark27.

Interactieve 3D rondleiding
Om geïnteresseerde ondernemers en projectontwikkelaars over de streep te trekken heeft Urban Managent voor een innovatieve aanpak gekozen. Projectmanager Rob Hoksbergen heeft speciaal voor BusinessPark27 een app laten ontwikkelen die een interactieve 3D rondleiding door de nog te realiseren bedrijfspanden mogelijk maakt.

Rob Hoksbergen: “Met deze 3D app kunnen exploitanten en beleggers hun toekomstig vastgoedproject op BusinessPark27 al tonen aan huurders, kopers en medewerkers. Als virtuele bezoeker kun je je eigen route bepalen door het pand, de interieurstijlen en de omgeving aanpassen en bepalen of je het pand bij dag of avondlicht bezoekt. De app is zo niet alleen een marketingtool maar heeft ook een experience factor. Het is een fantastisch nieuw medium dat het mogelijk maakt voor toekomstige gebruikers om de kwaliteit van werken in hun vastgoedproject op het businesspark al te beleven en te promoten voordat de eerste spade de grond in gaat.”

Het is voor eerst dat augmented reality technologie in combinatie met 3D wordt ingezet voor de commerciële ondersteuning van een vastgoedproject. Rob Hoksbergen verwacht dat deze hybride technologische oplossing binnen enkele jaren gemeengoed zal worden binnen de vastgoedwereld.

De BizPark27 app is geschikt voor Iphone en Android en te downloaden via de App Store en de Android Market (zoekterm BusinessPark 27). Met een plattegrond (print-out marker) die je hier ook kunt downloaden, kun je de app via je mobiele toestel gebruiken.