BusinessPark27 Blaricum

Ruimte voor ondernemen in BusinessPark27

Blaricum, een dorp met een gemoedelijke en knusse sfeer, breidt uit. De realisatie van ‘De Blaricummermeent’ is in volle gang. Passend bij het oude dorp kenmerkt deze nieuwe wijk zich door kronkelige straatjes en laantjes met veel groen en water. Ook de bedrijvigheid die van oudsher in de dorpskern aanwezig is, komt terug in De Blaricummermeent in de vorm van woon-werkunits en het bedrijvenpark ‘BusinessPark27’.

Kwaliteit van Werken

Door De Blaricummermeent stroomt straks een rivier met een parkachtige oever. Aan dit meanderend stukje nieuwe natuur ligt BusinessPark27. In een campusachtige omgeving verrijst een bedrijven- en kantorenpark waarin de Kwaliteit van Werken centraal staat.

Kwaliteit qua architectuur, bereikbaarheid, voorzieningen en inrichting. Midden in het Gooi, midden in het groen. Met Businesspark27 zet Blaricum een nieuwe standaard, ook als het gaat om gemeentelijke ondersteuning en ruimte voor eigen inbreng.

Creatief handelen

Ondanks de financiële en economische crisis heeft de projectorganisatie de ontwikkeling van het bedrijvenpark op de rails weten te houden. Door zélf aan de slag te gaan met het vermarkten en ontwikkelen van BusinessPark27. Door als gemeente meer het voortouw te nemen met een flexibele, klantgerichte opstelling. Door te blijven investeren in openbare ruimte én in een professioneel projectteam dat werkt als een goed geoliede machine. Binnen de gewenste kwaliteit van de locatie is er volop ruimte voor initiatieven en creativiteit van ondernemers, beleggers en ontwikkelaars. Dit werpt zijn vruchten af: er hebben zich al vele geïnteresseerden gemeld en medio 2012 is het eerste gebouw in BusinessPark27 opgeleverd.

Om geïnteresseerde ondernemers en projectontwikkelaars over de streep te trekken heeft de gemeente Blaricum voor een innovatieve aanpak gekozen. Speciaal voor BusinessPark27 is een augmented reality app ontwikkeld die een interactieve 3D rondleiding door de nog te realiseren bedrijfspanden mogelijk maakt. Het is voor eerst dat augmented reality technologie in combinatie met 3D wordt ingezet voor de commerciële ondersteuning van een vastgoedproject. Lees meer over de app in onze nieuwsrubriek.
Rob Hoksbergen is in opdracht van de gemeente Blaricum verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement van BusinessPark27 als onderdeel van de integrale ontwikkeling van de nieuwe wijk. Op 16 december 2011 verscheen een artikel over ‘Het succes van De Blaricummermeent’ in de kersteditie van de Cobouw XL. Meer informatie? Kijk op www.businesspark27.nl of neem contact op met info@urbanmanagement.nl.

Video

 

Publicaties