Prisma

Bedrijvenpark Prisma – Bleiswijk

Op een markante locatie aan de A12, de kruising van de HSL met de snelweg, is het nieuwe Prisma Bedrijvenpark gesitueerd. Dit centraal in de Randstad gelegen terrein, aan de entree van het stadsgewest Haaglanden, biedt ruimte aan grote en kleinere ondernemingen in transport, logistiek en perifere detailhandel. Inmiddels is een groot deel van de ruim 80 ha uitgegeven.
 


 

Optimale bereikbaarheid

Met Den Haag en Rotterdam op een steenworp afstand, en de andere grote steden op hooguit een half uur rijden, is Prisma een van de laatste grote bedrijvenparken in deze regio. Er is veel aandacht besteed aan een hoogwaardige ontsluiting. Het bedrijvenpark is direct bereikbaar vanaf de nieuwe afslag van de A12 (Den Haag – Utrecht) en met zes rijstroken biedt de N209 vervolgens een ruime toegang.
Aan de  noordkant van het terrein loopt de Australiëweg, de hoofdroute naar Zoetermeer. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is evenzeer een belangrijke kwaliteit. Er wordt hard gewerkt aan de Verlengde Oosterheemlijn met een halte op Prima en een aansluiting op Bleizo, het nieuwe treinstation Bleiswijk – Zoetermeer. De bushalte bevindt zich op 5 minuten loopafstand. 

 

De ondernemer centraal

Ondernemers krijgen alle ruimte op Prisma. Het stedenbouwkundig plan kent een open hoofdstructuur en een flexibele kavelindeling. Duidelijke zichtlijnen en een evenwichtig beeldkwaliteitplan creëren een aantrekkelijk ruimtelijk beeld. De heldere infrastructuur op het bedrijvenpark levert een optimale zichtbaarheid en bereikbaarheid voor alle bedrijven. Middels het Coöperatief ‘Parkmanagement Prisma’ is een door ondernemers gedragen beheervorm ingesteld. Alle grondeigenaren zijn lid van deze coöperatie met als doel: de borging van het duurzame beheer, de kwaliteit en de veiligheid van Prisma.

Het bedrijvenpark is een ontwikkeling van drie partijen: het Bedrijvenschap Hoefweg, Maasstede Vastgoed Ontwikkeling en ASR Vastgoed Ontwikkeling. Deze partijen hebben zich in 2006 door een BV/CV constructie verenigd in een publiek privaat samenwerkingsverband. Theo Bentvelsen, partner van Urban Management, was tot en met maart 2016 projectmanager voor het Bedrijvenschap Hoefweg. Hij participeerde vanuit het Bedrijvenschap Hoefweg in de directie van Prisma Bleiswijk Beheer BV. Meer informatie op www.prismabedrijvenpark.nl en via theo@urbanmanagement.nl

Video